Tampereen parhaat taidegalleriat

Jos pidät taiteesta ja vierailet Tampereella, haluat varmasti tutustua kaupungin moniin taidegallerioihin, jotka suorastaan kilpailevat vierailijoiden huomiosta. Löydät tästä artikkelista Tampereen parhaiden taidegallerioiden yhteystiedot. Taiteessa luovuus ja omaperäisyys ovat valttia, ja Tampereen taidegallerioissa pääset todella nauttimaan näistä valttikorteista.

ART Pispala

ART Pispala löytyy osoitteesta Pispalan valtatie 13 A 1, yli 100 vuotta vanhassa taidetalossa. Galleriassa on esillä lukuisia erilaisia tyylisuuntia edustavia maalauksia, minkä lisäksi tarjolla on vaihtuvia taidenäyttelyitä. ART Pispalassa pääset nauttimaan yli 100 taiteilijan monipuolisista teoksista!

Grafiikanpaja Himmelblau

Grafiikanpaja Himmelblau löytyy osoitteesta Finlaysoninkuja 9. Tässä galleriassa sanotaankin vain taivaan olevan kattona taiteen tekemisessä. Paja sijaitsee historiallisesti merkittävällä Finlaysonin tehdasalueella, jolla elää vielä nykyäänkin persoonallinen ja ainutlaatuinen käsityöläiskulttuuri.

Keskus Galleria

Keskus Galleria sijaitsee osoitteessa Kyttälänkatu 11, kaupungin ydinkeskustassa. Tästä galleriasta on mahdollista ostaa laadukasta taidetta ja saada hyvää ja ammattitaitoista palvelua.

Laikun Galleria ja Studio

Laikun Galleria ja Studio löytyy osoitteesta Keskustori 4. Laikku toimii kulttuuritalona, jossa keskitytään muun muassa lastenkulttuurin vaalimiseen. Laikku on yleensä avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–21 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10–18, mutta ajankohtaiset aukioloajat kannattaa aina tarkistaa Laikun omilta verkkosivuilta, sillä esimerkiksi koronaepidemia saattaa vaikuttaa aukioloon.

Taidekeskus Mältinranta

Taidekeskus Mältinranta sijaitsee osoitteessa Kuninkaankatu 2. Tiloissa toimii Tampereen taiteilijaseura ja niissä järjestetään esimerkiksi näyttelyitä, kursseja ja työpajoja. Lisäksi tiloissa toimii taidelainaamo.

Valokuvakeskus Nykyaika

Valokuvakeskus Nykyaika sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 14. Keskuksessa järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia. Jos haluat pysyä ajan tasalla keskuksen ajankohtaisista tapahtumisista ja kuulumisista, kannattaa tilata keskuksen uutiskirje keskuksen omien verkkosivujen kautta.

Q-Galleria

Q-Gallerian osoite on Ojakatu 3. Gallerian on perustanut vuonna 1972 syntynyt Katja Hannula. Hän aloitti ammattimaisen taiteilijan uransa keraamikkona 1998 ja siirtyi vähitellen täysin kuvataiteen puolelle. Hänen erikoisalaansa olivat vuosina 2007–2017 hevosaiheiset teokset. Näiden vuosien jälkeen Katjan aihemaailma on laajentunut ja nykyisin hänen teoksissaan nähdään myös lintuja ja abstraktia taidetta. Koulutukseltaan Katja on kauppatieteiden maisteri. Taidetekniikkaa hän on opiskellut japanilaisen Tatsuo Hoshikan alaisuudessa 2000–2012.