Elisa Heinonen, maalauksia

15 syyskuu 2010 - 3 lokakuu 2010

”MISSÄ OLEMME KULKENEET, MITÄ OLEMME NÄHNEET” …..

Näyttely koostuu pääosin akryylimaalauksista, joissa yhdistyy paikka ja aika. Aihe voi löytyä Pompeijin tuhkan alta, kuten ”Kevään jumalatar” , joka vaeltaa kukkia poimien.

Aihe voi löytyä Rembrandtilta, joka ihmisen kasvojen kautta kertoo kaiken.

Myös Leonardo da Vincin kasvotutkielmat viehättävät ajattomuudellaan ja antavat aina taiteilijalle uusia tunnelmia ja virikkeitä.

Sekä taidehistoria että maisemat yhdistävät meitä ihmisiä satojen vuosien takaa. Lukemattomat silmäparit ovat katselleet samoja maalauksia, lukemattomat jalat ovat kulkeneet samoissa maisemissa.

Maalauksissani haluan välittää tunteita, jotka ovat meille ihmisille samoja ajasta riippumatta. Menneiden ihmisten työ ja elämä voivat lohduttaa ja antaa potkua omassa elämässä eteenpäin.

Maalauksessa minulle on tärkeää tunnelma. Siihen pyrin värien valinnalla ja valon ja varjon vaihtelulla. Usein kuvaan kaksijakoisuutta kontrastin avulla: elämä voi olla tyyni kuin heleä kesäpäivä ja yhtäkkiä kaikki muuttuu.

Näyttelykokonaisuudella olen pyrkinyt siihen, että katsoja voisi vaeltaa ajatuksissaan ajasta toiseen.

Näyttelyn teokset ovat kolmelta viime vuodelta.

Tämän vuoden toukokuun olen maalannut Ateenassa Suomen - Ateenan kulttuuri-instituuttiin tukeutuen. Näyttelyihin olen osallistunut alkuvuonna ”Kantri ja Urbaani”-näyttelyyn Lappeenrannassa. Samanaikaisesti tämän näyttelyn kanssa osallistun näyttelyyn Borey Art Centerissä Pietarissa 7.9. - 2.10.2023 ja Viipurin Taiteilijaseuran ”VITAS 80” juhlanäyttelyyn Lahden taidemuseossa 17.9. - 14.11.2010.

Tampereella pidän nyt omaa näyttelyä kolmatta kertaa. Edellinen näyttely oli vuonna 2005.

Kiitokset Taiteen keskutoimikunnalle ja Kotkan kaupungille tämän näyttelyn tukemisesta.

- Elisa Heinonen

Ansioluettelo ja teoskuvia kotisivuilla www.elisanet.fi/elisa.heinonen