Pirita Lautala, Mari Liimatainen, Kirsimaria E. Törönen-Ripatti 16.9. – 11.10.2023

16 syyskuu 2015 - 11 lokakuu 2015

M o m e n t u m – joka uniinsa uskoo se varjoaan pelkää

Momentum-näyttelyssä on esillä uusimpia ja osin tätä näyttelyä varten tehtyjä teoksia. Kerroksellisuus, niukka väriskaala, viittaukset kulttuuri- ja taidehistoriaan kulkevat näyttelyn punaisena lankana. Näyttelyn nimi kuvaa ajan ja muistin heijastumien monitahoisia ulottuvuuksia arjessa. Lähtökohdiltaan hyvinkin henkilökohtaiset tarinat jalostuvat kuvastoksi, joka käsittelee ihmisen tilan monitahoisuutta – tunteiden, pelkotilojen, kasvuprosessien manifestoitumista ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksessa.

Momentum näyttelyyn on valittu teoksia jotka muodostavat vuoropuhelun. Dialogiin pyrimme myös ripustuksellisesti. Taiteilijoille yhteistä on arjen ja ympäristön tarkkailu. Tarinankerronnan he kokevat yhteiseksi nimittäjäkseen. Kenties tästä johtuen he työskennelleet monin eri tekniikoin ja materiaalein. Pirita Lautala työskentelee tällä hetkellä akryyli- ja öljyväreillä, Mari Liimatainen yhdistelee piirustus- ja painotekniikoita, Kirsimaria E. Törönen-Ripatti sekoittaa teoksissaan piirustusta, maalausta ja grafiikkaa.

Momentum on taiteilijoiden ensimmäinen yhteinen teemanäyttely. Kuvataiteilijat asuvat ja työskentelevät Mikkelin seudulla.

 

MARI LIIMATAINEN
s. 1967 Mikkeli

Koulutus:
2014 Kuvataiteilija (amk), Saimaan ammattikorkeakoulu, Liiketoiminta ja kulttuuri, Imatra

2012 Kuva-artesaani, Kuva- ja mediataide, Keuda Tuusula, Pekka Halosen akatemia

 

PIRITA LAUTALA
s. 1974 Mikkeli

Koulutus:
2011 Kuvataiteilija AMK, Lahden ammattikorkeakoulu/ Muotoilu- ja taideinstituutti

2002 Ohjaustoiminnan artenomi, Kankaanpään Opisto

 

KIRSIMARIA E. TÖRÖNEN-RIPATTI
s. 1969 Tampere

Koulutus:
1989-1993 Hogeschool Rotterdam, Willen de Kooning Academie Rotterdam, Graficus B.A

1995-1996 Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskus, Hypermediasuunnittelija

 

 

GALLERIA KATKO / Maailmantango esittää:

16. - 30.9.2023

Invasorix, “El ano nos uno”, “Nadie aquí es ilegal” ja “Macho intelectual”, kolme musiikkivideota

Invasorix on työryhmä, jota kiinnostaa musiikkikappaleet ja -videot, julkaisut ja performatiiviset esitykset queer-feministisen protestin muotona. Ryhmän jäsenet ovat 26 - 37 vuotiaita Meksiko Cityssä asuvia ja työskenteleviä naistaiteilijoita: Daria Chernysheva, Waysatta Fernández, Nina Hoechtl, Maj Britt Jensen, Natalia Magdaleno López, Liz Misterio, Naomi Rincón-Gallardo ja Mirna Roldán.

INVASORIX is a working group interested in songs, music videos, publications and performative presentations as a form of queer-feminist protest, composed of women artists who are between 26 and 37 years old and live and work in Mexico City: Daria Chernysheva, Waysatta Fernández, Nina Hoechtl, Maj Britt Jensen, Natalia Magdaleno López, Liz Misterio, Naomi Rincón-Gallardo and Mirna Roldán.