Katja Hannula ja Susanna Seriola-Vesa 25.5. – 26.6.2023

25 toukokuu 2016 - 26 kesäkuu 2016

Katja Hannula

Hiljattain tamperelaistunut Katja Hannula on pitänyt näyttelyitä toistakymmentä vuotta Suomessa ja monissa muissa Euroopan maissa. Koskettavat yksityiskohdat, pelkistetyt aiheet ja sävyjen niukkuus ovat osa vaikutteista, joita hän on saanut työskentelyynsä myös japanilaissyntyiseltä Tatsuo Hoshikalta. Sävyjen niukkuus ja pohjavalon hyväksikäyttö ovat myös osaksi hänen perintöään.

Hannulan herkkyyttä ja tunnetta täynnä olevissa maalauksissa inhimillisen maailman tulkkina ja ilmentäjänä on useimmiten hevonen. Onnistuneen ja koskettavan lopputuloksen mahdollistaa hänen pitkä kokemuksensa hevosista ja arvostava ja syvällinen yhteytensä hevosiin.

 

 

 

Susanna Seriola-Vesa

Maalaan akryyliväreillä kankaalle monikerroksista, rosoista ja patinoituneen näköistä tekstuuripintaa. Vanhat, rapautuneet seinät ja pinnat monine kertomuksineen ovat aina kiehtoneet minua; kulunut ja likaantunut muuttuu silmissäni kauniiksi ja inspiroivaksi.

Figuratiivisilla maalauksillani pyrin aina kertomaan pienen tarinan. Suurin osa teoksistani saakin alkunsa historiasta, kirjallisuudesta, elokuvista sekä muusta näkemästäni ja kokemastani alitajunnan ja unien muokkaamana.